Prodajno mesto je skladno z odlokom Vlade RS ponovno zaprto. Na voljo smo vam le kot prevzemna točka pri osebnih prevzemih oddanih naročil. Naročilo izdelkov je možno preko spletne strani, za katere je možen osebni prevzem ali pa vam jih pošljemo po pošti.
Plačilo z gotovino na prevzemnem mestu ni mogoče. Hvala za razumevanje. Srečno 2021.
Dobavljivo po naročilu blebox - airSensor - senzor kakovosti zraka

blebox - airSensor - senzor kakovosti zraka

airSensor je vaš osebni senzor kakovosti zraka - vas obvešča o prisotnosti škodljivega prahu in delcev PM10, PM2.5 in PM1 v vašem domu in zunaj njega.
Miniaturni brezžični senzor zazna prisotnost najbolj strupenih snovi v prahu, substanc v smogu (PM1; PM2,5; PM10). To so tako majhni trdni delci, ki lahko skozi dihalni sistem in nato v cel organizem pridejo v krvni obtok. Lepa pokrajina ne pomeni vedno čistega zraka - zavedajte se nevarnosti in na zemljevidu preverite, kje se lahko sprostite. Zaščitite okolje - zaznajte onesnaženje, ki ga povzročajo peči sosedov, industrijskih obratov in lokalnih podjetij. Ne dovolite, da bi vaši otroci zboleli zaradi malomarnosti ali očitnih prihrankov sosedov, ki kurijo v kotlih z nekakovostnimi trdnimi gorivi.

Ali se ukvarjate s športom? Vas zanima zdrav življenjski slog? Se radi sprehajate po parkih? Preverite, kaj dihate: ustvarite sistem za spremljanje zraka v skupnosti, neodvisen od uradnih meritev. Zavedajte se tveganj in se borite za pravice čistega zraka!
airSensor bo prikazal trenutno kakovost zraka v prostoru, v katerem se nahaja. Zazna delce snovi, pršic, bakterij in saj iz kamina. Preverite, ali bi morali uporabljati čistilec zraka.

Prednosti:
-preverite kakovost zraka doma in v okolici
-odkrivanje alergenov, pršic, pesticidov, bakterij, izpušnih plinov, premogovega prahu ali saj
-med povečanim onesnaženjem pozimi odpirajte okna ob manjši onesnaženosti zraka
-na zemljevidu kakovosti zraka na vašem območju preverite onesnaženje
-skrbite za čist zrak - aktivno delujte v lokalni skupnosti
-bodite pozorni - opazujte spremembe onesnaženosti na podlagi preteklih podatkov


Z uporabo brezplačne aplikacije wBox lahko kakovost zraka preverjate tako doma kot kjer koli na svetu - brez dodatnih naprav - vse, kar potrebujete, je domače omrežje WiFi.

Napetost: 12-24 V DC/AC ali microUSB 5V
Poraba energije: < 1W
Dimenzije: 71x71x27 mm
Ohišje: ABS škatla z montažnim dvostranskim trakom
Zaščita: IP32
Namestitev: vijaki, stenski čep ali dvostranski lepilni trak
Skupni odzivni čas impulza v aktivnem stanju: 10 sekund
Natančnost merjenja: 50 odstotkov za delce velikosti 0,3 um, 98 odstotkov za delce velikosti 0,5 um
Povezava: dvosmerna, šifrirana
Frekvenca povezave: 2,4 GHz
Komunikacijski standard: μWiFi, združljiv z WiFi
Način povezave: neposredna povezava (kot dostopna točka), povezava Wi-Fi prek običajnega usmerjevalnika, povezava z dostopom s katere koli lokacije na svetu (zahteva dostop do interneta)
Upravljanje: Apple iPhone, Apple iPad, iPad Mini, Android, računalniki in mobilne naprave, ki delujejo v HTML5
Varnosti: WPA2-PSK in overjeno šifriranje s pripadajočimi podatki (AEAD)
Območje vlažnosti pri obratovanju: 0,99%

Onesnaženost s trdimi delci PM10 in PM2.5 na območju Ljubljane, v naselju Nove Fužine:PRENOS DOKUMENTOV:


     airSensor navodila za uporabo

     wBox hitra navodila za uporabo aplikacije
     
     zemljevid onesnaženosti ozračja


Kaj so PM2.5 in PM10 delci?
Na kakovost zraka v Sloveniji največ vplivajo emisije v zrak v sami državi, delno pa so tudi posledica transporta onesnaženosti zraka čez meje. Za pojavljanje povišanih koncentracij onesnaževal v zunanjem zraku so pomembni še drugi dejavniki, kot so klimatske značilnosti, meteorološki pojavi, fizikalno-kemijski procesi pretvorbe snovi v zraku in topografija. Aerosol je disperzni sistem, ki vsebuje tekoče in trdne delce, suspendirane v plinu, ki ga imenujemo zrak. Delci so vpleteni v številne procese, sodelujejo pri različnih kemijskih in fizikalnih pretvorbah v onesnaženi atmosferi in pri nastanku kislega dežja, vplivajo na vidnost in električne lastnosti atmosfere. Koncentracija in sestava delcev je odvisna predvsem od virov (naravnih in antropogenih) ter od meteoroloških pogojev. Različne študije so pokazale na povezavo med povišanimi koncentracijami delcev, manjših od 10 µm, in porastom bolezni respiratornega in kardiovaskularnega sistema. Manjši kot so delci, globlje prodrejo v dihalne organe. Delci večji od 10 µm se ustavijo v zgornjih dihalnih poteh (nos, obnosne votline), manjši od 10 µm pa potujejo v spodnje dihalne poti. Delci manjši od 2.5 µm prodrejo globoko v dihalne poti, še manjši pa v plujčne mešičke (alveole). Vnetna reakcija na mestu vstopa (pljuča), lahko dodatno poslabša obstoječo bolezen dihal. Iz študij je razvidno, da je učinek PM10 na zdravje odvisen od koncentracije in časa izpostavljenosti. Dolgotrajna stalna izpostavljenost ima neprimerno večji vpliv na zdravje kot občasna kratkotrajna izpostavljenost večjim koncentracijam PM10.  (vir: arso)


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

blebox - airSensor - senzor kakovosti zraka

  • Proizvajalec: blebox
  • Šifra: 9805
  • Razpoložljivost: Dobavljivo po naročilu
  • 108.99€
  • Brez DDV: 89.34€

Oznake: blebox, pametna hiša